Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan tartışma, bıçaklı saldırıyla son buldu. Ağır yaralanan ev sahibinin yaşam mücadelesi sürerken, saldırgan kiracı ve arkadaşı cezaevine gönderildi.
Samsun’un İlkadım ilçesinde gece yarısı yaşanan dehşet verici olay, mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. Cedit Mahallesi’nde ikamet eden 44 yaşındaki H.Y. ile kiracısı 33 yaşındaki F.Ç. arasında, evin boşaltılmasına yönelik anlaşmazlık nedeniyle başlayan sözlü tartışma kısa sürede şiddete dönüştü.
Tartışmanın büyümesiyle birlikte F.Ç., yanında bulunan bıçakla ev sahibi H.Y.’yi hedef aldı. Göğsünden ve sol kolundan aldığı darbelerle ağır yaralanan ev sahibi, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. H.Y.’nin durumunun ciddiyetini koruduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
Polis ekiplerinden hızlı müdahale
Olayın ardından bölgeye sevk edilen İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, saldırgan F.Ç. ile o sırada yanında bulunan T.D. isimli şahsı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Emniyet birimlerindeki sorguları tamamlanan iki şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.
Adalet yerini buldu
Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği karşısına çıkarılan F.Ç. ve T.D., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi’ne teslim edilen şahıslar hakkında yürütülen soruşturma derinleştirilerek devam ediyor. Olayla ilgili hukuki süreç, yaralı ev sahibinin sağlık durumuna bağlı olarak şekillenecek.