Samsun’un Tekkeköy ilçesinde, jandarma ekiplerinin uyuşturucu ticaretiyle mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonda, binlerce sentetik ecza hapı ele geçirildi. Olayla ilgili bir şüpheli tutuklandı.
Operasyonun Detayları
Samsun İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar sırasında, Tekkeköy ilçesinde bir şahsın uyuşturucu madde bulundurduğu bilgisine ulaştı. Yapılan araştırma sonrası şüphelinin ikametinde arama yapıldı.

Bin 300 Adet Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi
İkamette yapılan aramada, toplamda bin 300 adet sentetik ecza hapı bulundu. Haplar, jandarma ekipleri tarafından muhafaza altına alındı.
Tutuklanan Şüpheli
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan F.Ş., jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı ve Samsun Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
Jandarmadan Uyarı
Jandarma ekipleri, uyuşturucu ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.
Uyuşturucu Satıcılığı Cezası
Uyuşturucu madde ticareti yapan kişiler, TCK 188. maddesine göre cezalandırılmaktadır. Maddeye göre, uyuşturucu madde ticareti suçunun cezası 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Ancak suçun daha ağır sonuçlara yol açması (örneğin, çocuklara veya gençlere uyuşturucu temin edilmesi) durumunda ceza 15 yıldan 25 yıla kadar çıkarılabilir.