İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Sanayici ve eğitimci işbirliği kararı aldı

Sanayici ve eğitimci işbirliği kararı aldı

Esenyurt ilçe sanayisinin geliştirilmesi için Esenyurt Sanayici İşadamları Derneği ve Esenyurt Üniversitesi güçlerini birleştirerek işbirliği kararı aldı. Oluşturulacak platforma Esenyurt Belediyesi de destek verdi

Esenyurt Sanayici İşadamları Derneği (ESİDER) ve Esenyurt Üniversitesi, ilçenin sanayisini geliştirmek, istihdamı arttırmak amacıyla bir araya geldi. ESİDER ve Esenyurt Üniversitesi arasında önceki gün düzenlenen bir törenle işbirliği protokolü imzalandı. Esenyurt Belediyesi de işbirliğine yerel yönetim olarak destek verecek. Esenyurt Üniversitesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt Üniversitesi Rektörü Sudi Apak, ESİDER Başkanı Fevzi Torolsan ve Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu katıldı. Yapılan protokolle, eğitim, teknolojik gelişmeler, sanayi, kalkınma proje destekleri ve sosyal amaçlı hizmetler konusunda işbirliği içinde hareket edilecek. Akademisyen, öğrenci ve yerel yönetimler aynı platformda buluşurken, bu platform ilçe sanayinin gelişmesi için yol haritası çizecek ve eğitim, AR-GE, inovasyon AB hibeleri gibi konularda katılımcılara hizmet verecek. Platformla ayrıca ilçedeki istihdamın da geliştirilmesi hedefleniyor.

Her türlü desteği vereceğiz
Törende yaptığı konuşmada her türlü birlikteliğin ve bir araya gelmenin önemli sonuçlar doğuracağına inandığını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Dolayısıyla nüfusu nüfuza dönüştürmek önemli, burada sanayicilerin rolü büyük. Şu anda üniversiteyle birlikte hareket ederek bunun daha çabuklaşacağına inanıyorum. Ekonomide güçlü olmaya aday bir ülkeyiz. Bu işbirliği protokolünü çok önemsiyorum. Bu işbirliğinin, ilçe sanayisinin daha fazla gelişmesine ve istihdamını arttırmasına büyük katkı vereceğine inanıyorum. Bu doğrultuda bu platforma her türlü desteği vereceğiz. Üretim ve istihdamın artması gerekiyor. Kaliteli istihdamı yönlendirecek işler yapmamız lazım. Üniversitenin bu yönde çizeceği yolda belediyemizde  yardımcı olacaktır" dedi.

Bu anlaşma çok önemli
ESİDER Başkanı Fevzi Torolsan ise yaptığı konuşmada protokolle ilçede sanayi ve bilgi üretiminin birbiriyle uyum içinde gelişmesinin hedeflendiğini anlatarak, “Mülki ve yerel yönetimle paydaş projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu anlaşma çok önemli. İlçe çoğunlukla KOBİ’lerden oluşuyor. Üniversiteden elde edilen bilginin sanayiye aktarılması çok önemli” diye konuştu. Esenyurt Üniversitesi Rektörü Sudi Apak da yaptığı konuşmada Türkiye’de sanayici ve üniversite işbirliğinin istenen düzeyde olmadığını bildirerek bu işbirliğinin bu alanda önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.