Kamyon kasasından taş fırlatıldı, kamu malı zarar gördü
Şanlıurfa'da yürütülen peyzaj çalışmaları sırasında taşların kamyondan kontrolsüz şekilde yola atılması, hem çevreye zarar verdi hem de büyük tepki topladı. Görüntülerde, büyük peyzaj taşlarının kamyon kasasından gelişi güzel atıldığı ve bu sırada hem taşların kırıldığı hem de yolun zarar gördüğü görüldü.
Vatandaş tepki gösterdi, görevli “kırılsın” dedi
Olay yerinde bulunan bir vatandaş, uygulamaya tepki göstererek “Sen atıyorsun da başka indirme yöntemi yok mu? Yolu mahvediyorsun, taşları kırıyorsun” diyerek duruma müdahale etmeye çalıştı. Ancak görevli işçinin verdiği cevap, tepkilerin odağı haline geldi. “Evet, yöntem böyle” ve “Ee kırılsın” şeklindeki ifadeler, kamu sorumluluğu açısından ciddi tartışmaları da beraberinde getirdi.
Sosyal medyada tepki çığ gibi büyüdü
Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından pek çok kullanıcı duruma sert tepki gösterdi. “İş ahlakı sıfır”, “Denetleyen yok nasılsa”, “Bu taşlar kamu malı, yazık günah” gibi yorumlar dikkat çekti. Vatandaşlar, hem taşların kırılmasıyla oluşan maddi israfa hem de yol yüzeyinin tahrip edilmesine vurgu yaparak, denetimsizliğe isyan etti.
Yetkililerden açıklama bekleniyor
Kamu kaynaklarıyla yapılan çalışmalarda bu tür sorumsuzlukların kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin konuya dair açıklama yapmasını ve sorumlular hakkında işlem başlatılmasını talep ediyor. Olayla ilgili belediye ya da ilgili müteahhit firma tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.