Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Kazıkkaya köyünde, Şevket Bor’a ait ot balyalarının bulunduğu alanda çıkan yangın, bölgedeki tarımı olumsuz etkiledi. Yangın, henüz bilinmeyen bir nedenle başladı ve kısa sürede büyük bir etki yarattı.
İtfaiye müdahalesiyle yangın söndürüldü
Yangının başladığını fark eden köylüler, alevlerin yayılmaması için hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine hızlı bir şekilde ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahalede bulunarak alevlerin çevredeki diğer balyalara sıçramasını önlemek için yoğun çaba gösterdi. Yangın, kısa süre içinde kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları gerçekleştirildi.
800 balya ot zarar gördü
Yangın sonunda yaklaşık 800 balya ot tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili olarak, yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla detaylı bir inceleme başlatıldığı bildirildi. Yangın, köylüler ve itfaiye ekipleri tarafından büyük bir mücadele ile önlendi fakat zararın boyutu tarım açısından endişe verici oldu.

SARIKAMIŞ’TA 800 BALYA OT KÜL OLDU(MUHAMMET SEFA ÇETİNKAYA/KARS-İHA)