AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Anneler Günü’nde vatan için evlatlarını feda eden kahraman anneleri unutmadı. Düzenlenen özel programda şehit anneleriyle bir araya gelen yetkililer, "Sizin tek bir damla gözyaşınız, yapılan tüm devasa projelerden daha kıymetlidir" mesajını verdi.
Vefa buluşması duygusal anlara sahne oldu
İstanbul İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen "Aziz Şehitlerimizin Emanetleri Olan Annelerimizle Vefa Buluşması"na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, şehit annelerine çiçek takdim edilerek minnet duyguları ifade edildi. Programa katılan bir ailenin çocuklarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini vermiş olması ise salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Evlat acısı dinene kadar mücadele sürecek
Kürsüde konuşan Fatma Betül Sayan Kaya, bu buluşmanın sadece bir kutlama değil, bir vefa borcu olduğunu vurguladı. Kaya, "Bu topraklarda hiçbir annenin yüreği evlat acısıyla yanmayana dek mücadelemiz sürecek. Makamlarımızın kapısı, şehit emaneti olan siz kıymetli annelerimize her zaman sonuna kadar açıktır" diyerek devletin şehit ailelerine verdiği önemi yineledi.
Terörle mücadelede kararlılık vurgusu
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ise Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığına dikkat çekti. Özdemir, "2002 yılından bu yana yeni evlatlarımızın toprağa düşmemesi için büyük bir irade ortaya koyduk. Şerife Bacıların, Nene Hatunların torunları olarak, ülkemize uzanan elleri kırmaya ve bölgemizdeki sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Program, şehit aileleriyle yapılan samimi sohbetler ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla noktalandı.