Batman merkeze bağlı Binatlı köyünde artan sıcaklıklar, akreplerin çoğalmasına sebep oldu. Sıcak havanın etkisiyle yuvalarından çıkan akrepler, sokaklarda ve evlerin içinde sıkça görülmeye başlandı. Özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan bu durum, köy sakinlerini tedirgin ediyor.
Vatandaşların endişeleri artıyor:
Köy sakinleri, akrepler nedeniyle günlük yaşantılarının olumsuz etkilendiğini belirterek, yetkililere köyün acilen ilaçlanması için çağrıda bulundular. Orhan Tekin isimli bir vatandaş, akreplerin nedeniyle çocukların ve yaşlıların dışarı çıkmakta zorluk çektiğini ifade etti.
Akrepler nedeniyle dışarı çıkmak zorlaşıyor:
Tekin, akşam saatlerinde akreplerin yuvalarından çıkarak sokak aralarında dolaştığını, evlerin içinde bile görüldüğünü dile getirdi. Bu durumun kendilerini endişeye sevk ettiğini belirterek, "Ayakkabılarımızı giymeden önce ‘ne olur ne olmaz’ diye her zaman kontrol etmek zorundayız. Yaşlılarımız ve çocuklarımız akrepler nedeniyle dışarı çıkamaz hale geldi" dedi.
Ayrıca, Tekin, bu durumu defalarca yetkililere ilettiklerini fakat henüz bir sonuç alamadıklarını söyleyerek, "İlaçlama yapılması için muhakkak birinin akrep mi sokması gerekiyor? Köyün tamamının bir an önce ilaçlanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

BATMAN MERKEZE BAĞLI BİNATLI KÖYÜNDE, YAZ MEVSİMİYLE BİRLİKTE ÇOĞALAN AKREPLER VATANDAŞLARI TEDİRGİN EDİYOR. KÖY SAKİNLERİ, BÖLGENİN ACİLEN İLAÇLANMASINI İSTEDİ.