İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Şikayetle zirveye çıktı, belediye harekete geçti! Kuş pazarı kapatıldı

Şikayetle zirveye çıktı, belediye harekete geçti! Kuş pazarı kapatıldı

Mersin’de “Kuş Pazarı” tamamen kaldırıldı! Hayvanseverlerin ve çevre sakinlerinin isyanı sonrası Akdeniz Belediyesi sabah 05.00’te operasyonla kaçak satışa son verdi.

MUHABİR: Kadir Akkurt

Akdeniz Belediyesi'nden Kararlı Adım

Akdeniz Belediyesi, çevre kirliliği, kötü koku ve hayvan hakları ihlalleriyle sık sık gündeme gelen “Kuş Pazarı”nı tamamen kaldırdı.

Pazar günleri ilçede kurulan ve izinsiz kanatlı hayvan satışının yapıldığı alan, Zabıta Müdürlüğü’nün aldığı sıkı tedbirlerle artık kurulamayacak.

Geçtiğimiz hafta Fen İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin iş birliğiyle alanda temizlik ve düzenleme çalışması yapıldı.

Terk edilmiş kafesler kaldırıldı, hayvan satışının yasak olduğuna dair uyarı afişleri asıldı.

Sabah 05.00’te Operasyon: Zabıta Nöbetteydi!

Pazar sabahı erkenden harekete geçen Akdeniz Belediyesi Zabıta ekipleri, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı ve pazarcıların alanı yeniden kullanmasına izin vermedi.

Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, yasağın kalıcı olduğunu vurguladı:

“Bu kararın sadece bir haftalık olmadığını göstermek için sabah 05.00’ten beri ekiplerimiz görevde. Bundan sonra da bu yasağın arkasında duracağız. Kuş Pazarı bir daha kurulamayacak.”

İdari Para Cezası Uygulanacak

Belediye, kanatlı hayvan satışı yasağına uymayanlara idari para cezası uygulanacağını açıkladı.

Halk ve Hayvanseverlerden Tam Destek

Uygulama, hem çevre temizliği hem de hayvan refahı açısından vatandaşlardan büyük destek gördü. Bölge sakinleri, “Pazar günleri huzursuz oluyorduk, artık rahatız” diyerek belediyeye teşekkür etti.