Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Simav’da alevler bir evi yuttu: Köylüye derin bir nefes aldıran detay

Simav’da alevler bir evi yuttu: Köylüye derin bir nefes aldıran detay

Evin boş olması, olası bir faciayı engelledi. Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Aksaz Köyü, bugün yürekleri ağza getiren bir yangınla sarsıldı. Sabah saat 10.00 sularında Mehmet Erduç’a ait ahşap evde henüz tespit edilemeyen bir sebepten dolayı alevler yükselmeye başladı.

Sabah saatlerinde aniden başlayan yangın, ahşap yapıyı kısa sürede küle çevirdi. Evin boş olması, olası bir faciayı engelledi.

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Aksaz Köyü, bugün yürekleri ağza getiren bir yangınla sarsıldı. Sabah saat 10.00 sularında Mehmet Erduç’a ait ahşap evde henüz tespit edilemeyen bir sebepten dolayı alevler yükselmeye başladı. Kısa sürede tüm binayı saran yangın, çevrede büyük paniğe yol açtı.

Facianın eşiğinden dönüldü

Yangın sırasında evde kimsenin bulunmaması, bölge halkı için tek teselli kaynağı oldu. Alevlerin yükselmesiyle birlikte durum hemen yetkililere bildirildi. İhbar üzerine bölgeye Simav Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü’nden de destek ekipleri yönlendirildi. Ayrıca çevre beldeler olan Demirciköy, Güneyköy ve Naşa’dan gelen takviye ekiplerle müdahale gücü artırıldı.

Ekiplerden koordineli müdahale

Yangının çevre yapılara sıçramasını engellemek isteyen ekipler, yoğun bir çaba sarf etti. Söndürme çalışmalarını hızlandırmak adına iş makinelerinden de destek alındı. Kepçe yardımıyla evin bir kısmı kontrollü bir şekilde yıkılarak, alevlerin içeriden söndürülmesi sağlandı. Uzun süren uğraşların ardından yangın tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü.

Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, Mehmet Erduç’a ait ev tamamen kullanılamaz hale gelerek büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedenini netleştirmek için yetkililer tarafından geniş çaplı bir inceleme başlatıldı.