Küçük Sanayi Sitesi'nde yük taşınan asansörün halatının aniden kopması sonucu meydana gelen kazada, içeride bulunan iki çalışan metrelerce yükseklikten zemine düşerek yaralandı.
Sinop Küçük Sanayi Sitesi'nde bugün öğle saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Bir iş yerinde faaliyet gösteren yük asansörü, içerisinde iki kişi varken teknik bir arıza nedeniyle kontrolden çıktı.
Metrelerce yükseklikten yere çakıldı
İddiaya göre, yaklaşık 2,5 metre yükseklikte seyreden asansörün halatı büyük bir gürültüyle koptu. Asansörün zemine hızla çakılması sonucu içeride bulunan iki kişi ağır şekilde sarsıldı. Çevredeki esnafın durumu fark etmesi üzerine bölgeye çok sayıda acil durum ekibi yönlendirildi.
Ekipler zamanla yarıştı
Olay yerine intikal eden AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri, asansörün düştüğü noktada mahsur kalan yaralılara ulaşmak için yoğun bir çalışma başlattı. Güvenli bir şekilde bulundukları yerden çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Polis ekipleri, kazanın meydana geldiği iş yerinde incelemelerde bulunarak olayla ilgili soruşturma başlattı. Yaralıların sağlık durumlarının takip edildiği öğrenildi.