Sinop’ta meydana gelen orman yangını ile ilgili olarak, jandarma ekiplerinin yürüttüğü operasyon sonucunda bir kişi tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre, orman yangını Gerze ile Boyabat ilçeleri arasında yer alan kırsal bir alanda, Derecuma Camii yakınlarında başladı. Yangının çıkış nedeni, rüzgarın etkisiyle çöplerin yakılması sırasında alevlerin ormanlık alana sıçraması olarak belirlendi. Kısa sürede yayılan alevlere, Orman Bölge Müdürlüğü ve belediyelere bağlı itfaiye ekipleri hızlı bir müdahale gerçekleştirdi.
Yangın söndürüldü
Yoğun ve özverili çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangının ardından, inceleme ve araştırmalar yapmak üzere jandarma ekipleri harekete geçti.
Gözaltı ve tutuklama süreci
Yangınla bağlantılı olarak, F.U. isimli şahıs gözaltına alındı. Jandarma karakolundaki işlemlerinin ardından F.U., adliyeye sevk edildi. Burada, tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan F.U., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SİNOP’UN GERZE İLE BOYABAT İLÇELERİNİ BAĞLAYAN KARA YOLU ÜZERİNDEKİ DERECUMA CAMİİ MEVKİSİNDE ÇIKAN ORMAN YANGINIYLA İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN 1 KİŞİ TUTUKLANDI.