Şırnak’ta devletin önemli yol yatırımları devam ederken, bölge tarihi bir projeye imza atıyor. İlk kez ilçe yolu 11 metre genişletilerek yapılıyor.
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine giden 20 kilometrelik yolun yarısı tamamlanmış durumda. Uzun yıllar terör nedeniyle yapılamayan yollar, bu projeyle birlikte ilk defa yapım aşamasına geçti. Modern yollar için sarp araziler patlatılarak kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.
Yüzde 60’ı tamamlanan yolun çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Özellikle Ayvalık köyü ile Hisarkapı Mahallesi arasındaki 10 kilometrelik kesimin tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Yeşilöz deresi ve kanyon vadi içinden geçen yol için istinat duvarları, taş duvarlar ve köprüler inşa ediliyor. Ayrıca, dolgu malzemeleriyle yolu sağlamlaştıran firma çalışanları, elenen kum ve çakıl taşlarını sıklaştırma işlemlerine de devam ediyor.
Olaylı günlerin geride kaldığı bu yolda, onlarla birlikte çok sayıda iş makinesi de aktif bir şekilde çalışıyor. Yetkililer, sonbahar aylarına kadar yolun büyük bölümünün tamamlanmasını hedefliyor.
Yol şantiyesinde görevli haritacı Hüseyin Ertan, verilen emeğin karşılığında modern bir yol yaptıklarının altını çiziyor. Ertan, “İlçemizde 7 kilometrelik ikinci etap çalışmalarını tamamladık. Daha önce 5 kilometresini tamamlamıştık, şimdi burayı yapıyoruz. İnşallah sonbahara kadar, Türkiye yüzyılına yakışır modern bir yol yapıyoruz. Genişlik 11 metre olarak, üç aracın geçebileceği şekilde tasarlandı. Çalışmalarımız devam ediyor,” dedi.

ŞIRNAK’TA DEVLETİN DEV YOL YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR. TARİHTE İLK DEFA İLÇE YOLU 11 METRE GENİŞLETİLEREK YAPILIYOR.
