Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Sivas'ta amatör balıkçı dev yayın balığı yakaladı

Sivas'ta amatör balıkçı dev yayın balığı yakaladı

Sivas'ta bir amatör balıkçı, 1,5 metrelik dev yayın balığını büyük bir mücadele sonrasında kıyıya çektiği anları paylaştı.

Sivas'ta, Serpincik Göleti'nde olta atan amatör balıkçı Ahmet Bıçakçıgil, 1,5 metrelik devasa bir yayın balığı yakalayarak dikkatleri üzerine çekti. Bıçakçıgil, gölette gerçekleştirdiği balık tutma serüveninde yaşadığı zorlukları ve mutluluğu kameraya yansıttı.

Yayın balığı avı ve mücadele

Bıçakçıgil, haftasonu arkadaşları ile birlikte gölete giderek avlanmaya karar verdi. Oltasını suya atan Bıçakçıgil, bir süre sonra oltasına balık takıldığını fark etti. Uzun bir çaba sonucunda balığı kıyıya çekmeye çalışan Bıçakçıgil, bu süreçte çevredeki vatandaşların yardımını da aldı. Tuttuğu balık ile poz veren Bıçakçıgil, bu anları sosyal medya hesabında paylaştı.

Tekrar oltaya takılması

Bıçakçıgil, balığı yakalama sürecini şöyle anlattı: "Öğle saatlerinde yakaladığım yayın balığı önce oltadan yemi aldı. Bir süre sonra tekrar oltaya yakalandı. Balığı kıyıya çekmek için büyük bir mücadele verdim. Çevredeki vatandaşlar da benimle birlikte mücadele ederek yardıma geldi. Sonunda 1,5 metrelik yayın balığını uzun bir uğraş sonrasında kıyıya getirdik."

Bıçakçıgil'in bu heyecan verici avı, çevredekiler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi ve sosyal medya platformlarında da ilgi gördü.

AHMET BIÇAKÇIGİL

AHMET BIÇAKÇIGİL