İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Tabelası var kendisi yok!

Tabelası var kendisi yok!

İlçenin STK temsilcileriyle bir araya gelen Hasan Akgün, " 273 tane tabelası bilinmeyen sivil toplum kuruluşu var ama hizmet eden 60 tane" açıklamasını yaptı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin "2019 Yılı Yatırımları Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyon Toplantısı" Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Gün boyu süren toplantıda söz alan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, önerilerini dile getirdiler. Hasan Akgün, "Sivil Toplum Kuruluşları demokrasinin ayrılmaz birer parçalarıdır. Sizler Büyükçekmece’nin demokrasisini ayakta tutuyorsunuz" dedi. 

STK’lar için gece pazarı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de sivil toplum kuruluşlarının her zaman etkin olarak faaliyetlerini yürüttüklerini belirterek; "273 tane tabelası bilinmeyen sivil toplum kuruluşu var ama hizmet eden 60 tane. Bir sokağı STK’lar için gece pazarına ayıracağız. Buradan derneğinizin faaliyetlerinize yönelik ürünler satarak gelir elde edebileceksiniz. Sivil toplum kuruluşları kadınlara yönelik çalışmalar yapabilir. Aileleriyle problem yaşayan ve madde bağımlısı çocuklar için de çalışmalar yapılmalıdır. Bu tür çocuklarımızı belediyemizin psikolog ve sosyologlarına yönlendirmenizde de fayda var" ifadesini kullandı.

60. yıl kutlanacak
19 Şubat 2019’da Büyükçekmece Belediyesi’nin 60. yılının kutlanacağını da hatırlatan Başkan Akgün; "Tüm derneklerimiz davetlidir. 20 yıldır Büyükçekmece’de görev yapan derneklerimize teşekkür plaketleri takdim edeceğiz. Büyükçekmece’nin gelişmesine sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitim anlamında katkı sağlayan kişi ve kuruluşlar hizmetlerinden ötürü onurlandırılacak" açıklamasını yaptı.