Talas Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çiçek Festivali, doğanın tüm renklerini ilçe sakinleriyle buluşturdu. Beş gün sürecek etkinlikler dizisi, renkli görüntülere sahne oldu.
Kayseri’nin Talas ilçesi, baharın gelişini kutlamak adına düzenlenen görkemli bir festivale ev sahipliği yapıyor. Talas Millet Bahçesi’nin estetik atmosferinde kapılarını açan Çiçek Festivali, bölge halkını doğanın saflığı ve güzelliğiyle bir araya getirdi. Protokol üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, ilçenin sosyal yaşamına renk katan bu tür etkinliklerin önemi vurgulandı.
Estetik ve umudun buluşma noktası
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, açılışta yaptığı konuşmada çiçeklerin taşıdığı sembolik anlama dikkat çekti. Hıdırellez ruhuyla birleştirilen festivalin, estetik ve umudu temsil ettiğini belirten Yalçın, 100 bin metrekarelik Millet Bahçesi’nin ilçe için bir armağan olduğunu ifade etti. Etkinliğin beş gün boyunca devam edeceğini belirten Yalçın, pazar günü Anneler Günü’ne özel sürprizler ve Hatay Medeniyetler Korosu’nun sahne alacağı bir konserle coşkunun zirveye taşınacağını müjdeledi.
Başkanlardan tam destek
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas’ta hayata geçirilen projelerin ve etkinliklerin ilçeye kattığı değere değinerek Başkan Yalçın’ı tebrik etti. Başarının ayrıntılarda gizli olduğunu belirten Büyükkılıç, çiçek gibi bir ilçede, çiçek gibi insanlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Talas Kaymakamı İlyas Memiş ise festivalin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçen yerel yönetim temsilcilerine teşekkürlerini iletti.
Stantlar ziyaretçilerini ağırlıyor
Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle resmi açılışı yapılan festivalde, protokol üyeleri kurulan stantları tek tek gezdi. Farklı çiçek türlerinin sergilendiği ve doğa tutkunlarının ilgisini çeken stantlarda, katılımcılara çiçek bakımı ve türleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Festival, önümüzdeki günlerde de çeşitli kültürel etkinliklerle ilçe sakinlerini ağırlamaya devam edecek.