Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Tavşanlı'da sıcaktan bunalan saksağan minibüs altında serinledi

Tavşanlı'da sıcaktan bunalan saksağan minibüs altında serinledi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde sıcak hava, bir saksağanı minibüs altında serinlemeye yönlendirdi. Görüntüler, sokak hayvanlarının da zorluğunu gözler önüne serdi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde etkili olan sıcak hava, hem vatandaşlar hem de sokak hayvanları için zorlayıcı anlar yaratıyor. Termometrelerin 33 dereceyi bulduğu bu sıcak günlerde, sokaktaki hayvanların serinleme yöntemleri dikkat çekiyor.

Saksağan minibüs altında serinliyor

Park halindeki bir minibüsün gölgesine girerek serinlemeyi tercih eden bir saksağanı görüntüleyen vatandaşlar, bu doğal anı cep telefonlarıyla kaydetti. Görüntüler, hem sevimli hem de sokak hayvanlarının sıcaktan nasıl etkilendiğini göstermesi açısından oldukça ilginç.

Vatandaşlara önemli uyarılar

Ilıcalardaki yoğun sıcaklıkların önümüzdeki günlerde de sürmesi beklenirken, yetkililer halkı öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor. Ayrıca, sokak hayvanları için kapı önlerine bir kap su bırakılması öneriliyor. Bu tür önlemler, hayvanların sıcak hava koşullarında hayatta kalmaları açısından kritik önem taşıyor.

SICAKTA SAKSAĞAN ARAÇ GÖLGESİNDE

SICAKTA SAKSAĞAN ARAÇ GÖLGESİNDE