Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı birçok mahallede yaklaşık bir aydır devam eden su kesintileri, kent genelinde hayatı olumsuz etkiliyor. Kişisel temizlikten yemek hazırlığına kadar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlar, çözümü mahalle çeşmelerinde arıyor. Çiftlikönü Mahallesi’nden Atatürk Mahallesi’ne kadar yürüyerek bidonlarla su taşıyan yurttaşlar, yaşanan kesintilere kalıcı çözüm bulunmasını talep ediyor.
“2025 yılında susuzlukla sınanıyoruz”
Mahalle çeşmesinden su doldururken konuşan Özlem Demirtaş, kesintilerin günlük yaşamlarını felce uğrattığını belirtti. Demirtaş, “Bizler çocuktan gencine ve yaşlısına 2025 yılında susuzlukla sınanıyoruz. İnsanoğlunun en temel hakkı olan su, elimizden alınmış bulunmakta,” sözleriyle yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.
Aracı olmayanların kilometrelerce yürümek zorunda kaldığını ifade eden Demirtaş, yetkililerin açıklamalarına artık güven duymadıklarını vurguladı: “Aracı olan aracıyla geliyor. Aracı olmayan yürüyerek geliyor. Bu kadar insana yazık, günah gerçekten. Kimsenin bu insanlara bunu yaşatmaya hakkı yok.”
Fatura eleştirisi: “Su akmıyor ama bedeli tam”
Demirtaş, kesintilerin yanı sıra su faturalarının yüksekliğine de tepki gösterdi. “Bir ay suyun akmadı diye indirim yapılmıyor. Normal akıyormuş gibi şişirilmiş faturalar ödüyoruz. Bu halka yazık, günahtır,” diyerek yaşadıkları çifte mağduriyete dikkat çekti.
TESKİ: Arıza giderildi, su kademeli veriliyor
Konuya ilişkin Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılan açıklamada, su kesintilerinin Aşağısevindikli Ana İletim Hattı’nda meydana gelen bir arızadan kaynaklandığı belirtildi. Açıklamada, “Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda arıza bugün 02.00 itibarıyla giderilmiştir. Sisteme kademeli olarak su verilmeye başlanmıştır. Depo seviyelerinin yükselmesine paralel olarak ilçemizde su dağıtımı da aşamalı şekilde sağlanacaktır,” ifadeleri yer aldı.
Vatandaşlar çözüm istiyor, gözler yerel yönetime çevrildi
Süreç boyunca yetkililerin daha şeffaf ve hızlı bilgilendirme yapmasını isteyen vatandaşlar, geçici onarımlar yerine kalıcı yatırımların hayata geçirilmesini talep ediyor. Kentte su krizine dair tepkiler artarken, yerel yönetimlerin alacağı yeni önlemler merakla bekleniyor.