Yeni Birlik Yerel Haberler Tekirdağ'da yürürken gökyüzünden yağdı: Saniyelerle kurtulduğu o anlar kamerada

Tekirdağ'da yürürken gökyüzünden yağdı: Saniyelerle kurtulduğu o anlar kamerada

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde kaldırımda yürüyen bir kişi, binanın balkonundan koparak düşen beton parçalarının hedefi oldu; dehşet anları güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Tekirdağ'ın merkez ilçesi Süleymanpaşa, kentin en işlek güzergahlarından birinde meydana gelen sıra dışı bir tehlikeye sahne oldu. Hükümet Caddesi üzerinde yağmurlu havaya aldırış etmeden kaldırımda yürüyen bir yurttaş, çok katlı bir yapının balkon kısmından aniden kopan moloz ve beton parçalarının hedefi haline geldi. Çevredeki vatandaşların gözleri önünde cereyan eden kaza, olası bir can kaybının eşiğinden dönüldüğünü gözler önüne serdi.

Balkondan kopan beton parçaları kaldırıma savruldu

Görgü tanıklarının ve olay yeri kayıtlarının aktardığı bilgilere göre kaza, bölgede etkisini artıran yağış sırasında meydana geldi. Henüz netleştirilemeyen bir yapısal deformasyon sebebiyle binanın balkon korkuluk altından ayrılan taş ve harç kütleleri doğrudan kaldırıma doğru serbest düşüşe geçti. O esnada güzergahtan geçen yayanın üzerine isabet eden parçalar, cadde boyunca büyük bir paniğin fitilini ateşledi.

O anlar saniye saniye güvenlik kamerasında

Bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan görüntülerde; kaldırımda sakince ilerleyen vatandaşın ani bir refleksle ellerini başına siper ettiği, aldığı darbenin etkisiyle sendeledikten sonra dehşet içinde alandan uzaklaşmaya çalıştığı görülüyor. Yaşanan talihsiz olayı hafif yaralarla ve büyük bir şokla atlatan yayanın sağlık durumunun kontrol altına alındığı, zabıta ve emniyet birimlerinin ise binadaki yapısal risklere ilişkin kapsamlı bir inceleme başlattığı öğrenildi.