İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Ticaret İl Müdürlüğü’nden denetim: 180 bin TL ceza kesildi

Ticaret İl Müdürlüğü’nden denetim: 180 bin TL ceza kesildi

Eskişehir’de 19-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde, fiyat etiketi ve kasa-raf uyumsuzluğu gibi konularda 48 firmada bin 191 ürün incelendi.

Eskişehir’de Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin haftalık denetimlerinde tespit edilen aykırılıklar için toplam 180 bin 462 TL idari para cezası uygulandı. 
Eskişehir Valiliği’nin paylaştığı bilgiye göre, 19-25 Eylül 2025 tarihleri arasında Ticaret İl Müdürlüğü denetim personellerince il merkezinde ve ilçelerinde çalışma yapıldı. Fiyat etiketi, kasa-raf uyuşmazlığı ve benzeri maddelerle ilgili olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun çerçevesinde, 48 firmada bin 191 ürün denetlendi. Ekipler tarafından tespit edilen aykırılıklar için toplam 180 bin 462 TL idari para cezası uygulandı. Haksız fiyat artışıyla ilgili ise 19 firmada 195 ürün kontrol edilirken, tutulan raporlar Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderildi.