İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Topbaş seçimden sonra görüşülecek

Topbaş seçimden sonra görüşülecek

Büyükçekmece Belediye Meclisi ocak ayı oturumunda İBB eski Başkanı Kadir Topbaş'ın isminin Bahçelievler Mahallesi Aydınlar Caddesi'ne verilmesi gündeme geldi. Fakat diğer isim değişiklikleri üzerinde tartışma çıkınca maddenin görüşülmesi seçimden sonraki ilk meclise bırakıldı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında İBB eski Başkanı Kadir Topbaş'ın isminin Bahçelievler Mahallesi Aydınlar Caddesi'ne verilmesi gündeme geldi. Gündemin 11 maddesi olarak gündeme gelen isim değişikliği diğer değişikliklerin tartışılması nedeniyle 31 Mart Yerel Seçimleri'nden sonraya bırakıldı. Kabul edilmesi halinde Aydınlar Caddesi'nin yeni ismi, 'Dr. Mimar Kadir Topbaş Caddesi" olacak.

Tabela fiyatları düştü
Meclis toplantısında ışıklı tabela fiyatlarında da düzenlemeye gidildi. Mecliste düşme tehlikesi bulunan tabelalardan vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak ve şehir estetiğine katkıda bulunmak için ışıklı tabela fiyatları 70 TL’den 35 TL’ye düşürüldü. İşletme sahiplerinin iş yeri tabelaları için Büyükçekmece Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğü’nden onay almaları gerektiğini belirten Başkan Dr. Hasan Akgün, "İş yeri sahiplerini ve vatandaşları tabelaya özendirmek için belediye meclisimizle güzel bir karar aldık. Büyükçekmece’deki tüm tabelalar belirli bir standartta ve ışıklı olacak. Işıklı tabela fiyatları artık 35 TL. Binaların dışında yer alan tabela ve soğutma sistemleri insan sağlığı açısından tehlike arz ediyor. Vatandaşlarımız binalarda ve iş yerlerinde bulunan tabela ve klimaların altından yürüyerek geçiyor. Bu nedenle klima ve soğutma sistemlerini de kaldırıyoruz. İş yeri sahibi olan tüm vatandaşlarımız Etüt ve Proje Müdürlüğü’nden onay almak zorunda. Şehir estetiğine büyük katkı sağlayacak bu kararımız Büyükçekmece’ye hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Büyükçekmece Belediyesi’nin 2019 yılında hayata geçireceği projeler arasında yer alan “Yaşlı Bakım Merkezi” de ocak ayı meclis toplantısı gündeminde yer aldı. Karaağaç Mahallesi’ne yapılacak olan Yaşlı Bakım Merkezi çalışmalarının başladığını belirten Başkan Dr. Hasan Akgün, “Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızı bakım merkezinde konuk edeceğiz. İlçemizde ikamet eden yaşlılarımızın hepsi başımızın tacıdır. Tüm bakım ve ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu yıl yapımı tamamlanacak Yaşlı Bakım Merkezi’nde tüm yaşlılarımıza hizmet edeceğiz" dedi.