Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Trabzon'da can pazarı! Toprak altında kalan işçi için zamanla yarış

Trabzon'da can pazarı! Toprak altında kalan işçi için zamanla yarış

Trabzon’da altyapı kazısı sırasında meydana gelen toprak kaymasında bir işçi göçük altında kaldı; ekiplerin hızlı müdahalesi faciayı önledi.

Trabzon’un Akçaabat ilçesi, öğle saatlerinde korku dolu anlara sahne oldu. Dürbinar Mahallesi’nde yürütülen rutin altyapı çalışmaları, bir anda yaşam mücadelesine dönüştü. Atık su borusu hattı döşemek amacıyla gerçekleştirilen kazı çalışmaları esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle toprak kayması yaşandı. O sırada kanal içerisinde çalışmakta olan işçi Z.A., aniden çöken tonlarca toprağın altında kaldı.

Zamanla Yarış: Saniyelerle Gelen Kurtuluş

Çevredeki çalışma arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgede adeta kırmızı alarm verildi. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibi sevk edildi. Toprağın altında belden aşağısı sıkışmış halde bulunan Z.A. için ekipler adeta zamanla yarıştı. İtfaiye erlerinin dikkatli ve hummalı çalışması sonucu, talihsiz işçi daha fazla toprak kayması yaşanmadan güvenli bir şekilde sıkıştığı yerden çıkarıldı.

Hayati Tehlikesi Bulunmuyor

Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Z.A., vakit kaybedilmeden ambulansla en yakın hastaneye sevk edildi. Tedavi altına alınan işçinin genel sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.