KAYSERİDE EHLİYETSİZ SÜRÜCÜ ŞAŞKINLIĞI
Kayseri’de trafik güvenliğini sağlamak amacıyla denetim yapan ekipler, durdurdukları bir otomobilde ilginç bir durumla karşılaştı. Sürücü, ehliyetini evde unuttuğunu söylese de yapılan kontroller bunun gerçeği yansıtmadığını ortaya çıkardı.
Sürücünün Ehliyeti Uyuşturucu Kullanımı Nedeniyle Alınmış
Fevzi Çakmak Mahallesi Sivas Bulvarı’nda trafik uygulaması yapan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, B.K. yönetimindeki 34 KPH 565 plakalı otomobili durdurdu. Ehliyeti sorulan B.K., ehliyetinin evde olduğunu ifade etti. Fakat ekiplerin sistem üzerinden yaptığı incelemede, B.K.’nın ehliyetine ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak’ suçundan mahkeme kararıyla 5 yıl süreyle el konulduğu anlaşıldı.
EHLİYETSİZ SÜRÜCÜYE CEZA YAĞDI
Ehliyetsiz araç kullanan sürücüye ve otomobil sahibine toplamda 37 bin 356 TL para cezası uygulandı. Bunun üzerine araç, teslim edilmek üzere başka bir kişinin çağrılmasına karar verildi.
ARACI TESLİM ALMAYA GELEN KİŞİ DE EHLİYETSİZ ÇIKTI
Otomobili teslim almak için gelen kişinin ehliyet durumunun da kontrol edilmesiyle ikinci bir ihlal daha ortaya çıktı. Bu kişinin de ehliyetine, alkol etkisinde araç kullanmaktan dolayı el konulduğu tespit edildi. Bu nedenle araç, üçüncü bir kişiye teslim edildi.
