Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Trafikte kural tanımayanlara geçit yok: Şile Yolu'nda emniyet şeridi operasyonu

Trafikte kural tanımayanlara geçit yok: Şile Yolu'nda emniyet şeridi operasyonu

İstanbul’un en işlek arterlerinden biri olan Şile Yolu’nda, trafik akışını hiçe sayarak emniyet şeridini kendi şeritleri gibi kullanan sürücülere yönelik kapsamlı bir uygulama gerçekleştirildi.

İstanbul trafiğinde zaman kazanmak adına emniyet şeridini ihlal eden sürücüler, trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği sıkı denetimlere takıldı.

İstanbul’un en işlek arterlerinden biri olan Şile Yolu’nda, trafik akışını hiçe sayarak emniyet şeridini kendi şeritleri gibi kullanan sürücülere yönelik kapsamlı bir uygulama gerçekleştirildi. Edirne istikametinde görev alan C Bölge Ekipler Amirliği’ne bağlı trafik polisleri, özellikle yoğun saatlerde kural ihlali yapan araçları yakın takibe aldı.

Denetimlerde kaçış yok

Trafik sıkışıklığından kurtulmak amacıyla emniyet şeridine giren ve hem kendi can güvenliklerini hem de diğer sürücülerin güvenliğini tehlikeye atan çok sayıda araç, uygulama noktasında durduruldu. Ekipler, kural ihlali yapan sürücüleri tek tek tespit ederek haklarında gerekli cezai işlemleri uyguladı.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Bölgedeki denetimlerini kararlılıkla sürdüren emniyet güçleri, trafik güvenliğini tehlikeye düşüren her türlü ihlale karşı mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Yetkililer, emniyet şeridinin sadece acil durum araçları ve görevliler için ayrıldığını hatırlatarak, sürücüleri kurallara uymaları konusunda bir kez daha uyardı. Denetimlerin önümüzdeki günlerde farklı noktalarda da artarak devam edeceği bildirildi.