Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Tuz gölü yaz aylarında pembeleşerek ziyaretçilerini büyüledi

Tuz gölü yaz aylarında pembeleşerek ziyaretçilerini büyüledi

Tuz Gölü, algler ve bakterilerin etkisiyle bu yaz pembe renge büründü, ziyaretçiler şifalı özelliklerini keşfetmek için akın etti.

Türkiye’nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü, bu yaz sezonunda alg ve bakterilerin etkisiyle göz alıcı bir pembe renge büründü. Aksaray, Konya ve Ankara illeri arasında yer alan bu doğal güzellik, ortopedik rahatsızlıklar için arayanların vazgeçilmez bir noktası haline geldi. Yaz aylarında, sıcak havanın artmasıyla birlikte, içerdiği algler, güneşin zararlı ışınlarına karşı korunmak için renkli madde üretmektedir. Bunun sonucunda ise göl, pembe ya da kırmızı tonlarına bürünmektedir.

Pembe göl, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu:

Kışın buz mavisi, yazın ise beyaz renkleriyle dikkat çeken Tuz Gölü, bugünlerde kendine özgü pembe renginin yanı sıra, şifalı özellikleriyle de ziyaretçileri cezbetmektedir. Gölü ziyaret edenler, vücutlarını tuzla kaplayarak çeşitli rahatsızlıklarına şifa bulmanın peşine düşüyor.

Ziyaretçiler gözlemlerini aktarıyor:

Gölü ziyaret eden Adem Yolcu, daha önce böyle bir pembelik hiç görmediğini belirtirken, "Burası için 850 kilometre yol geldik. Çok fazla pembelik var, burayı çok beğendik. Şifalı olduğunu duyduk, bize çok iyi geldi," şeklinde konuştu.

Mustafa Gün, Almanya’dan ailesiyle birlikte Tuz Gölü’ne geldiğini ve buradan tuz alarak evde kullanmak üzere döneceklerini belirtti. "Hem şifalı olduğunu duyduk hem de Tuz Gölü’nün pembe görüntüsünü merak ettiğimiz için geldik," dedi.

Avusturya'dan gelen Şafak Şişman ise, eşinin bu güzelliği görmek için önerdiğini ve pembeleşmenin bir doğa harikası olduğunu düşündüğünü ifade etti. "Burada inanılmaz bir güzellik var ama maalesef flamingoları göremedik,” diyerek hislerini paylaştı.

ORTOPEDİK RAHATSIZLIKLARINA ŞİFA ARAYANLARIN UĞRAK NOKTASI OLAN TUZ GÖLÜ, ALG VE BAKTERİLERİN...

ORTOPEDİK RAHATSIZLIKLARINA ŞİFA ARAYANLARIN UĞRAK NOKTASI OLAN TUZ GÖLÜ, ALG VE BAKTERİLERİN ETKİSİYLE PEMBE RENGE BÜRÜNDÜ.