Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Ümraniye Dudullu OSB’de plastik fabrikası yangını kontrol altına alındı!

Ümraniye Dudullu OSB’de plastik fabrikası yangını kontrol altına alındı!

Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir plastik fabrikasında çıkan yangın, çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürüldü. Can kaybının yaşanmadığı olayda fabrikada hasar oluştu.

KAYNAK: İHA

İstanbul Ümraniye’de bulunan Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hareketli saatlere sahne oldu. Saat 10.30 sıralarında bölgedeki Beybi Plastik fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin plastik malzemelerin etkisiyle kısa sürede büyümesi üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ekiplerin hızlı müdahalesi faciayı önledi

Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, alevlerin komşu tesislere sıçramasını engellemek için yoğun çaba sarf etti. Ekiplerin profesyonel müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Ümraniye Kaymakamı Yüksel Çelik de olay yerine gelerek çalışmaları yakından takip etti. Yangın sonrası fabrikada büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, ekiplerin soğutma çalışmaları havadan görüntülendi.

Sanayi bölgelerinde yangın güvenliği önlemleri

Plastik ve kimya türevli üretim yapan tesislerde çıkan yangınlar, yanıcı maddelerin yoğunluğu nedeniyle yüksek risk taşımaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği ile yangın yönetmeliklerine göre, bu tür tesislerde otomatik sprinkler söndürme sistemlerinin ve yangın perdelerinin periyodik bakımlarının yapılması kritik önem arz eder. Özellikle OSB yönetimlerinin "Acil Durum Eylem Planları" kapsamında itfaiye ile koordineli yürüttüğü tatbikatlar, bu olayda olduğu gibi yangınların çevre binalara sıçramadan kontrol altına alınmasında belirleyici rol oynamaktadır.

İtfaiye ve emniyet birimleri, yangının kesin çıkış nedenini belirlemek amacıyla fabrikadaki incelemelerini sürdürüyor.