Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Uzun kollarıyla İzmir'in yeni canlıları: Gibonlar doğada hareket ediyor

Uzun kollarıyla İzmir'in yeni canlıları: Gibonlar doğada hareket ediyor

İzmir Doğal Yaşam Parkı, gibon ailesinin yeni üyeleriyle ziyaretçilerine renkli görüntüler sunuyor. Hareketli canlılar çocukların ilgisini çekiyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı, dört yeni sakinini ağırlayarak ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Uzun kolları sayesinde ağaçtan ağaca hızla hareket eden kuyruksuz maymun türü gibonlar, özellikle çocukların büyük ilgisini çekiyor. Gibonlar, İzmir'deki parkta sundukları hareketli ve neşeli görüntülerle göz kamaştırıyor.

Yeni aile üyeleri İzmir'de

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gibon ailesinin yeni üyeleri olarak 19 yaşındaki erkek Bruno ve 29 yaşındaki dişi Justine gibi beyaz elli gibonları, 24 yaşındaki Savannah ile 8 yaşındaki kızı Mula'nın da dahil olduğu siamangları parka getirerek ziyaretçilerine tanıttı. Bu canlılar, günün büyük bölümünü ağaçların üzerinde geçiriyor ve dallar arasında adeta uçuyorlar.

Hayvan dostu bir ortam

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Serkan Eğrilmez, gibonların sevimliliğini vurgulayarak, "Ağaçların dallarında elleri üzerinde yürüyorlar, uçuyorlar. Bu nedenle ziyaretçilerin çok ilgisini çekiyor" şeklinde konuştu. Yaklaşık 17 yıl önce kapatılan Kültürpark Hayvanat Bahçesi’nden gelen hayvanların yeni yuvaları olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, şimdi bu sevimli canlılara doğal yaşam alanı sağlıyor.

Beyaz elli gibonlar, koyu renkli vücutlarına karşı açık renkli elleri ve ayaklarıyla kolayca ayırt edilebiliyor. Siamanglar ise gibon ailesinin en büyük türü olarak dikkat çekiyor; boğazlarındaki özel ses kesesi sayesinde güçlü sesler çıkarabiliyorlar. Bruno, Justine, Savannah ve Mula, artık İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda yeni bir yaşam sürdürüyorlar.

UZUN KOLLARI SAYESİNDE AĞAÇTAN AĞACA HIZLA HAREKET EDEN, KUYRUKSUZ MAYMUN TÜRÜ GİBONLAR, İZMİR...

UZUN KOLLARI SAYESİNDE AĞAÇTAN AĞACA HIZLA HAREKET EDEN, KUYRUKSUZ MAYMUN TÜRÜ GİBONLAR, İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKI’NIN YENİ SAKİNLERİ OLDU.