İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Vali, Cumhuriyet halayına katıldı

Vali, Cumhuriyet halayına katıldı

Kars Valisi Ziya Polat, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında Kars Kalesi Gazi Kars Bedesten'de kurulan Cumhuriyet halayında bar başına geçerek gençlerle halay çekti.

KAYNAK: DHA

Vali Ziya Polat, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları çerçevesinde, 100 öğrencinin Zeybek oyunu eşliğinde hazırlanan 100'üncü Yıl koreografisini izledi. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin ardından iki öğrenci Vali Polat'ı halaya davet etti. Davullu zurnalı halaya katılan Vali Polat, halayın başına geçip mendil de salladı. Halay sonrası öğrencilerle sohbet eden Vali Polat, görevlileri organizasyonda gösterdikleri gayret ve çaba için tebrik etti. Vali Polat daha sonra vatandaşlarla sohbet edip Türk Kızılay'ın ikram çadırında kuyruğa girip, çay içti.

GENNÇLERDEN BAYRAKLARLA SÜSLÜ TRAKTÖRLERLE CUMHURİYET TURU

Kars'ın Arpaçay ilçesinin Gülyüzü köyünde bir araya gelen gençler de Türk bayraklarıyla süsledikleri traktörleriyle köy içi ve çevre yolda tur atıp Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutladı.

ÖĞRETMENLER KARLI ZİRVEDE BAYRAK AÇTI

Erzincan'da çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler Ömer Aydın, Selim Atalay, Cihat Şahin ve Sabit Günal, Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlamak için Ergan Dağı'na tırmandı. Yaklaşık 3 saat süren yolculuğun ardından öğretmenler, karla kaplı zirvede Türk bayrağı açıp saygı duruşunda bulundu. Öğretmenlerden Ömer Aydın, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutlamak maksadıyla Erzincan'ın 3300 metre yükseklikteki Ergan Dağı zirvesine şanlı Türk bayrağımızı açtık. Ne mutlu Türk'üm diyene. Herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz. Buradan Filistin topraklarında bebek, çocuk, kadın, erkek fark etmeden katleden katil İsrail'i de lanetliyoruz" dedi.

Vali, Cumhuriyet halayına katıldı

Vali, Cumhuriyet halayına katıldı

Vali, Cumhuriyet halayına katıldı

Vali, Cumhuriyet halayına katıldı

Vali, Cumhuriyet halayına katıldı

Vali, Cumhuriyet halayına katıldı

Vali, Cumhuriyet halayına katıldı