İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Van Gölü'nden 1 milyon 110 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı

Van Gölü'nden 1 milyon 110 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve ilçe belediyelerinin de destek verdiği Van Gölü'nün kirlilikten kurtulması, dip çamuru temizliği sürüyor.

Türkiye'nin en büyük tuzlu ve sodalı gölü olma özelliği taşıyan Van Gölü'nün kirlilikten kurtulması için geçen yıl başlatılan çalışmalarda şu ana kadar 1 milyon 110 bin metreküp dip çamuru ve balçık çıkarıldı. Sahil bandının 14 kilometrelik kısmında süren çalışmalarda, yıl sonuna kadar 2 milyon 700 bin metreküp dip çamurunun temizlenmesi hedefleniyor.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve ilçe belediyelerinin de destek verdiği Van Gölü'nün kirlilikten kurtulması, dip çamuru temizliği sürüyor.

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nün temizliği için geçen yıl başlatılan 1'inci etap dip çamuru ve balçık çalışması tamamlandı, 2'nci ve 3'üncü etaplardaki faaliyetlere ise yoğun olarak devam ediliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda sürdürülen temizlik çalışmasında bugüne kadar 1 milyon 110 bin metreküp dip çamuru balçık çıkarılırken, devam eden 2'nci ve 3'üncü etap çalışmalarında da yıl sonuna kadar toplam 2 milyon 700 bin metreküp çamur çıkarılacağı belirtildi. Sahil bandının 14 kilometrelik kısmındaki çalışmalar, 100'ü aşkın iş makinesi kullanılarak sürdürülüyor. Sahildeki 1'inci etap temizlik çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde, göl ekosistemindeki olumlu değişim sonrasında çok sayıda kuş türü görülürken, bölge halkı da sahil kenarında rahatça zaman geçirebiliyor.