İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Van’da gençler ilk kez dalış heyecanı yaşadı

Van’da gençler ilk kez dalış heyecanı yaşadı

Van’da ücretsiz dalış eğitimine katılan çocuklar ve gençler, uzman dalgıçlar eşliğinde Van Gölü’ne dalarak su altındaki güzellikleri keşfetti.

Van'da dalış deneyimi yaşayan çocuklar ve gençler, uzman dalgıçlar eşliğinde Van Gölü'ne dalarak derinliklerdeki güzellikleri görme fırsatı buldu.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan bilgilendirmeye göre, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığınca ücretsiz dalış eğitimi programı başlatıldı.

Bir ay sürecek dalış eğitimine katılan 14-20 yaşlarındaki çocuklar ve gençler, Van Diving Dalış Okulu'nda aldıkları teorik eğitimin ardından Van Gölü'ne dalış yaptı.

Göldeki mikrobiyalitleri ve su altında kalan yapıları görme fırsatı bulan çocuklar ve gençler, ilk kez dalış yapmanın heyecanını yaşadı.

Dalışa ilgisi ve yeteneği olan katılımcılara eğitim sürecinin ardından "su altı dalış belgesi" verilecek.

Gölün derinliklerine inen Van Piri Reis Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Tuana Ada Karakuş, dalış esnasında Van Gölü'nde birçok güzelliği ilk kez gördüğünü söyledi.

Öğrencilerden İlknur İnal ise ilk kez dalış yaptığını ve gölde balık sürüsüyle karşılaştığını ifade etti.