Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı baskında, yasa dışı yollarla depolanan yüzlerce litre akaryakıt ve bu düzeneği kurmak için kullanılan teknik ekipmanlar ele geçirildi.
Kaçakçılıkla mücadele çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, Viranşehir’de bir adreste kaçak akaryakıt ticareti yapıldığı bilgisine ulaştı. KOM Şube Müdürlüğü ve ilçe jandarma ekiplerinin koordineli çalışmasıyla belirlenen adrese şafak vakti operasyon düzenlendi.
Adreste yapılan detaylı aramalarda, piyasaya sürülmeye hazır 635 litre kaçak akaryakıt bulundu. Ekipler, şüphelilerin kaçak yakıtı aktarmak ve depolamak için profesyonel bir düzenek kurduğunu tespit etti. Aramalar sonucunda 45 metre uzunluğunda hortum, 2 adet yakıt dolum tabancası, 1 jeneratör ve 1 dinamo ele geçirilerek muhafaza altına alındı.
Operasyon kapsamında kaçakçılık faaliyetlerini yürüttüğü öne sürülen 1 şüpheli gözaltına alınarak sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Olayla ilgili başlatılan adli tahkikatın devam ettiği bildirildi.