Beyazıtlı Mahallesi 12032/1 Sokak’ta bulunan 4 katlı binanın istinat duvarı, son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yıkıldı. Yıkıntılar, karşısındaki 2 katlı müstakil evin bahçesine düştü.
Yetkililer Harekete Geçti
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis, AFAD ve belediye ekipleri sevk edildi. Binada ve çevredeki 2 katlı evde yaşayanlar, güvenlik önlemleri kapsamında tahliye edildi.
Güvenlik Önlemleri ve İnceleme
Polis ekipleri, olay yerini güvenlik şeridi ile çevirerek kontrollü giriş çıkış sağladı. Belediye ekiplerinin, istinat duvarının çökme nedenini araştırmak ve gerekli önlemleri almak üzere incelemelerde bulunacağı belirtildi.
Olası Çökme Riskine Karşı Alınabilecek Önlemler
Binaların ve çevrenin güvenliği için şu önlemler önerilebilir:
- Düzenli Kontrol: İstinat duvarları ve zemin, özellikle yağışlı dönemlerde sık sık kontrol edilmeli.
- Tahliye Planı: Riskli bölgelerde yaşayanlar için acil tahliye planları oluşturulmalı.
- Güvenlik Şeridi: Çökme ihtimali olan alanlar geçici olarak sınırlandırılmalı.
- Güçlendirme Çalışmaları: Zayıf duvarlar ve yapı temelleri önceden güçlendirilmeli.
- Halkın Bilgilendirilmesi: Vatandaşlar, riskler ve güvenlik önlemleri hakkında bilgilendirilmeli.