Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde gerçekleştirilen bir eğitim uçuşu sırasında F-16 savaş uçağı kaza kırıma uğradı. Olay, Taşköprü Beldesi yakınlarındaki 18. Ana Jet Üs Komutanlığı çevresinde meydana geldi ve düşüş anı, bir işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi.
Kazanın meydana geldiği saat 15.02 olarak belirlendi. Uçağın alçalmaya geçtiği esnada kaza kırıma uğradığı, ilgili kayıtlar sayesinde gözler önüne serildi. Düşüş sonrası bölgeden çıkan siyah dumanlar, o anların ne denli ürkütücü olduğunu ortaya koydu.
Pilot sağ salim kurtuldu
Olayın ardından yapılan ilk değerlendirmelerde pilotun fırlatma koltuğu aracılığıyla uçağı terk ettiği ve kazanın ardından Yalova Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Alınan sağlık raporuna göre, pilotun durumunun oldukça iyi olduğu bildirildi.
Bilirkişi heyeti inceleme yapacak
Kazayla ilgili soruşturma sürerken, olay yerine bir bilirkişi ekibi yönlendirildi. İncelemelerin detaylandırılması, kazanın sebeplerinin netleştirilmesi açısından büyük önem taşıyor.

YALOVA'DA EĞİTİM UÇUŞU ESNASINDA KAZA KIRIMA UĞRAYAN F-16 UÇAĞININ DÜŞME ANI BİR İŞYERİNİN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI.