Yalova’da baba ile 14 aylık bebeğin komşuları tarafından darbedildiği anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesinde yaşanan olayda küçük İkra’nın kafatası çatladı, baba Muhammed Baca’nın ise burnu kırıldı. Hastanede 3 gün tedavi gören bebek taburcu edilirken, saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olayla ilgili bir şüpheli tutuklandı.
Çınarcık Esenköy’de Komşu Kavgası Saldırıya Dönüştü
İddiaya göre bir yıl önce Esenköy’deki evlerine taşınan 4 çocuklu Baca ailesi ile aynı binada oturan E. ailesi arasında çeşitli nedenlerle tartışmalar yaşandı. Çocuk gürültüsü, park meselesi ve kaçak balkon kapatma iddiaları nedeniyle taraflar arasında zaman zaman gerilim olduğu öğrenildi.
Son olarak 20 Şubat’ta Muhammed Baca (34), kucağında 14 aylık kızı İkra ile birlikteyken Şener E.’nin saldırısına uğradı. Yaşanan arbede kısa sürede büyüdü.
14 Aylık İkra’nın Kafatası Çatladı
Saldırı sırasında baba Muhammed Baca’nın burnu kırıldı. Kucağındaki 14 aylık İkra’nın ise kafatasında çatlak oluştuğu belirlendi.
Yaralı baba ve küçük kız, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Doktorların gözetiminde 3 gün boyunca hastanede tutulan İkra, tedavisinin ardından taburcu edildi.
Ailenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Şüpheli Tutuklandı, Diğer Şahıs Serbest
Olay sonrası gözaltına alınan Şener E., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha önce hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğu belirtilen diğer şüpheli Selvet E. ise serbest bırakıldı.
Soruşturma sürecinin devam ettiği bildirildi.
Saldırı Anı Kameraya Yansıdı
Baba ile 14 aylık bebeğin darbedildiği anlara ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde taraflar arasındaki fiziksel müdahale net şekilde görülüyor.
Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte olay kamuoyunda büyük tepki topladı.
“Araç Torpidosuna Çarptı” İddiası Yalanlandı
Esenköy’deki evlerine dönen aile, çocuklarının başını araç torpidosuna çarptığı yönündeki iddiaları da reddetti. Aile, darp olayının kamera kayıtlarıyla sabit olduğunu belirterek hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
Yalova’da yaşanan olay, komşular arasındaki husumetin nasıl şiddete dönüştüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. 14 aylık bebeğin yaralandığı saldırıya ilişkin adli sürecin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.