İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Yardım etmek için durmuştu... Sivas’ta kar fırtınası can pazarına dönüştü!

Yardım etmek için durmuştu... Sivas’ta kar fırtınası can pazarına dönüştü!

Sivas Malatya yolunda kar fırtınasının etkisiyle meydana gelen zincirleme kazada bir kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sivas’ta etkili olan şiddetli kar yağışı ve tipi, ulaşımda ciddi aksaklıklara neden oldu. Sivas-Malatya kara yolunun Gürün yol ayrımı mevkisinde meydana gelen zincirleme kazada bir kişi hayatını kaybederken, beş kişi de yaralandı. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırıldı, soruşturma başlatıldı.

Kayan tır trafiği kilitledi, yardım etmek isteyen sürücü zincirleme kazaya neden oldu

Kazalar, gün boyu etkisini sürdüren kar fırtınasının yoğunlaştığı akşam saatlerinde peş peşe yaşandı. 34 FFM 260 plakalı tırı kullanan M.Ç., yoğun kar ve buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek makaslama yaptı. Bu kazanın hemen ardından, başka bir tır sürücüsü olan T.K., yardım amacıyla aracını yol kenarına çekti.

Ancak yardım çabası, kısa sürede bir başka trajediye dönüştü. Kangal yönünden Sivas istikametine doğru seyir halinde olan E.Y. yönetimindeki 34 EYP 27 plakalı otomobil, yol kenarında duran tıra hızla çarptı. Kazada otomobilde bulunan Türkan Çiftçi olay yerinde hayatını kaybetti. Araçtaki diğer yolculardan F.D.Ç. ağır yaralanırken, E.Y., A.Y., A.F.Ç. ve H.Ç. çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kriz anında hızlı müdahale

Kazanın ardından sağlık ekipleri hızla olay yerine intikal etti. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere sevk edildi. Kazanın meydana geldiği güzergahta trafik uzun süre tek şeritten kontrollü olarak sağlanabildi.

Soruşturma başlatıldı

Yetkililer, kazanın kesin nedenlerine ilişkin çok yönlü bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Karayolları ekipleri bölgede tuzlama ve yol açma çalışmalarına devam ederken, yetkililer sürücüleri aşırı yağış ve görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyardı.