Yunanistan, yaz sıcaklarının ve şiddetli rüzgarların etkisiyle karşılaştığı orman yangınlarıyla mücadeleye devam ediyor. Başkent Atina’ya yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Porto Germeno bölgesinde alevlerin evlere sıçraması, yerel halk arasında büyük endişeye neden oldu.
Yangınla Mücadele ve Tahliyeler
Ülkede 70’ten fazla noktada yangınlarla mücadele eden itfaiye ekipleri, özellikle Attika Yarımadası ve Evia Adası gibi yangın riskinin yüksek olduğu bölgelerde yoğun çaba harcıyor. Dünkü müdahalelerde, Mora Yarımadası’ndaki Agios Vasileios köyü yakınlarında yaklaşık 400 itfaiyeci görev aldı. Yangının Porto Germeno'ya ulaşmasını engellemek için ekipler büyük bir çaba sarf etti.
Yangın nedeniyle Porto Germeno, Psatha ve Mytikas bölgelerinde tahliye kararı alınırken, bu sabah 12 kişinin deniz yoluyla güvenli bölgelere taşındığı belirtildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, alevler bazı evlere sıçradı ve bir itfaiye aracı yanarak kullanılmaz hale geldi. Olay yerinde bulunan bir vatandaş, "Birçok ev yandı. Şu an için can kaybı yok ancak çok sayıda ev kullanılamaz durumda" açıklamasında bulundu.
Tahribat ve Gelecek
Yerel yönetim yetkililerinden gelen bilgilere göre, yangından zarar gören ev sayısının yaklaşık 150 olabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, Atina Ulusal Gözlemevi'nden orman yangınları meteoroloğu Theodore Giannaros, yangının etkilediği alanın 4 ila 5 bin hektarı aştığını belirtti. Yangın bölgesinde yaşayan bir çiftçi, "Yangın çok güçlüydü, rüzgar da yoğun. Evim tamamen yandı. Geriye ne kaldığını görmek için yangının sona ermesini bekliyoruz" dedi.
Atina’nın batısındaki Haydari banliyösünde de alevlerin yaklaştığı haberi alınırken, buradaki Daphni Psikiyatri Hastanesi’nde tedavi gören 17 hasta tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangınlarda, ülke genelinde şu ana kadar 3 itfaiyeci hayatını kaybetti. Yunan yetkililer, yangınlarla mücadelenin sürdüğünü ve tahribatın boyutlarının belirleneceğini ifade etti.

Yunanistan’da ülke genelinde 70’ten fazla noktada orman yangınlarıyla mücadele sürerken, başkent Atina’ya yaklaşık 70 kilometre mesafedeki Porto Germeno’da alevlerin evlere sıçradığı bildirildi.