Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Hafif yağmur
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Yılın ilk 6 ayında İzmir'deki barınaklardan 500 köpek sahiplendirildi

Yılın ilk 6 ayında İzmir'deki barınaklardan 500 köpek sahiplendirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar sayesinde, yılın ilk 6 ayında 500 sahipsiz hayvan sıcak bir yuvaya kavuştu.
Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar sayesinde, yılın ilk 6 ayında 500 sahipsiz hayvan sıcak bir yuvaya kavuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artırmak, onların kontrollü şekilde üremesini sağlayarak hem hayvanların hem de insanların sağlığını korumak adına hayata geçirdiği çalışmalar sürüyor. Büyükşehir’e ait 4 büyük geçici köpek bakımevinde yaklaşık 2 bin sahipsiz hayvan bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yılın ilk altı ayında yaklaşık 20 bin sahipsiz hayvanın tedavi ve muayenesini gerçekleştirdi. Yine 15 bine yakın sahipsiz hayvanı kısırlaştırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar, sahipsiz hayvanların sıcak bir yuvaya kavuşmasını da sağladı. Yılın ilk 6 ayında 500 sahipsiz can, yeni yuvalarıyla tanıştı.

Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Veteriner İşleri Şube Müdürü Umut Polat, tüm bakımevlerindeki konuklara çok iyi baktıklarını söyledi. Özellikle PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü'nde, hayvanların bakım ve tedavilerinin yanı sıra onların sosyalleşmesine yönelik farklı etkinliklerin yapıldığını belirtti. Polat, “Tesisimizde özellikle melez ağırlıklı ırklar barınıyor. Temel isteğimiz, bakımını üstlendiğimiz sahipsiz hayvanların sıcak bir yuvaya kavuşması” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *