İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi ÇOMÜ Kent Fest 2024 etkinliği başladı

ÇOMÜ Kent Fest 2024 etkinliği başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin yeni öğrencilerine yönelik oryantasyon programı kapsamındaki etkinlikte Japon kılıç kullanma sanatı ustaları da gösteri yaptı.

 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) yeni öğrencileri için oryantasyon programı kapsamında düzenlenen "ÇOMÜ Kent Fest 2024" başladı. Kent merkezindeki Halk Bahçesi'nde yarın sona erecek etkinliğin ilk gününde, Türk Japon Dostluk Kulübü öğrencileri ile Deniz Bilimleri Fakültesinin misafiri olan Japon kendo (kılıç kullanma sanatı) ustaları gösteri sundu.

Fakülte ve yüksekokullardan öğrencilerin etkinlik ve organizasyonlarıyla yer aldığı halk açık ÇOMÜ Kent Fest 2024'te konserler, seramik sanatları, dans gösterileri, defile, piyano dinletileri, gastronomi ve tadım deneyimleri ile çocuklara yönelik oyun ve yarışmalar, çalıştay ve söyleşiler gerçekleştirilecek. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, gazetecilere, ÇOMÜ Kent Fest'in üniversitede farklı alanlardaki kulüpler, koordinatörlükler ve spor birimlerinin 1 yıl boyunca yapılan çalışmalarının kent halkıyla buluşması olduğunu söyledi.

Yeni öğrencilerinin hem üniversite iklimi ve ortamına entegre olması hem de şehirle bir araya gelmesini amaçladıklarını belirten Erenoğlu, "Valiliğimiz, Çanakkale Belediyemiz, Çanakkale Ticaret Borsamız ve sponsorlarımız festivale büyük katkı sağladı. Bu festivali çok önemsiyoruz. Zaten göreve geldiğimizden beri en önemli mottomuz 'Hep birlikte daha ileri' oldu. Bu da üniversiteyi kente indirgemekti. Bu festival de amaçlarımızdan en önemlilerinden biri oldu." diye konuştu.

Erenoğlu, Çanakkale halkına festivale katılmaları çağrısında bulundu. ÇOMÜ'de yüksek lisansına devam eden Meral Kurtulmuş ise Halk Bahçesi'nde çok güzel bir ortamda üniversite ile halk buluşmasının yaşandığını ifade etti.

Etkinlikleri çok beğendiğini anlatan Kurtulmuş, "Her yaş grubuna göre bir etkinlik var. Gerçekten büyük bir emek var. Çok düşünülmüş bir etkinlik. Burada herkes çok eğleniyor." dedi. Açılışa, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, dekanlar, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.