İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya ABD, suçlu göçmenleri Guantanamo’ya sevk ediyor!

ABD, suçlu göçmenleri Guantanamo’ya sevk ediyor!

ABD, sınır dışı edilmek üzere 22 Kübalı göçmeni Guantanamo Körfezi Deniz Üssü’ndeki gözaltı merkezine gönderdi; aralarında “yüksek riskli” isimler de var.

MUHABİR: Sibel Çınar

ABD hükümeti, 22 Kübalı göçmeni sınır dışı etmek üzere Küba’daki gözaltı merkezi Guantanamo Körfezi Deniz Üssü’ne transfer etti. 
ABD, 22 Kübalı göçmeni sınır dışı etmek üzere harekete geçti. ABD hükümeti, 22 Kübalıyı sınır dışı edilecek suçlu göçmenlerin bekletilmesi için yeniden açtığı Guantanamo Körfez Deniz Üssü’ne transfer etti. New York Times’ın konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberinde, bu kişilerin, Başkan Donald Trump’ın ikinci Beyaz Saray dönemine başladığı ocak ayından bu yana üsse gönderilen ilk Küba vatandaşları olduğuna inanıldığı belirtildi. Savunma Bakanlığı yetkilisine göre, "yüksek riskli yasa dışı yabancılar" olarak nitelendirilen beş kişi de 22 kişi arasında yer alıyor. 


İç Güvenlik Bakanlığı sözcüsü Tricia McLaughlin, dün akşam yaptığı açıklamada, üste tutulan kişiler arasında "cinayet, kaçırma, saldırı, darp, kolluk kuvvetlerini engelleme ve çocuğa kötü muamele gibi suç geçmişi olanlar" bulunduğunu belirtti. 
ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) bu yıl birçoğu El Salvador, Guatemala ve Venezuela gibi Latin Amerika ülkelerinden olmak üzere yaklaşık 730 erkek göçmeni üsse yerleştirmişti. 



Guantanamo’ya 30 bin kişilik göçmen merkezi 

Trump, 29 Ocak’ta Savunma Bakanlığı ve İç Güvenlik Bakanlığına ABD’de yaşayan ve yasal statüsü bulunmayan "suçlu göçmenleri" barındırmak amacıyla "Guantanamo Körfezi Deniz Üssü’ndeki Göçmen Operasyon Merkezi’ni tam kapasiteyle genişletme" talimatı vermişti. Trump, ülkelerine geri gönderilmeyi bekleyen 30 bin göçmeni barındıracak üssü hazırlamak için çalışacaklarını belirtmişti. 
ABD, Küba’daki deniz üssünü 11 Eylül 2001 saldırılarından sorumlu tutulan kişileri tutmak için kullanıyor. Deniz üssünde yabancı terör şüphelilerinin tutulduğu yüksek güvenlikli hapishaneden ayrı bir göçmen tesisi bulunuyor.