Beyaz Saray’ın internet sitesinde paylaşılan açıklamaya göre, İsviçre’nin Cenevre kentinde Rusya-Ukrayna savaşının bitirilmesi amacıyla ABD yönetiminin gündeme getirdiği barış planı görüşmeleri gerçekleştirildi.

Barış Taslağı Hazırlandı
Açıklamada, görüşmelerin yapıcı bir atmosferde gerçekleştiği ve adil, kalıcı bir barışın sağlanmasına yönelik ortak taahhütlerin vurgulandığı belirtildi. Tarafların “kayda değer ilerleme kaydettiği” ifade edilirken, görüşmelerin ardından tarafların “güncellenmiş ve revize edilmiş bir barış çerçevesi taslağı” hazırladığı kaydedildi.

Nihai Kararı Ukrayna ve ABD Alacak
İlerleyen günlerde Ukrayna ve ABD’nin ortak öneriler doğrultusunda çalışacağı belirtilen açıklamada, süreç ilerledikçe Avrupa ile de istişare edileceği bildirildi. Ayrıca, nihai kararların Ukrayna ve ABD tarafından alınacağı vurgulandı.