İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Covid Yardımıyla Vurgun! Senegal’de 5 Eski Bakan Hakkında Yolsuzluk Soruşturması

Covid Yardımıyla Vurgun! Senegal’de 5 Eski Bakan Hakkında Yolsuzluk Soruşturması

Senegal’de Covid-19 bütçesiyle ilgili yolsuzluk soruşturması başlatıldı. Eski bakanlar ve sanattan isimlerin de bulunduğu 32 kişi, 1 milyar CFA frankı (yaklaşık 1,5 milyar avro) kamu fonunu kötüye kullanmaktan suçlanıyor. Meclis ve Yüksek Adalet Divanı sürece dahil.

MUHABİR: Cüneyt Zeren

Senegal’de, 2020-2021 döneminde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele amacıyla ayrılan dev kamu bütçesiyle ilgili çarpıcı bir yolsuzluk soruşturması başlatıldı. Dakar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, aralarında eski Cumhurbaşkanı Macky Sall hükümetinde görev almış beş eski bakanın da yer aldığı toplam 32 kişi, 1 milyar CFA frankı (yaklaşık 1,5 milyar avro) tutarındaki kamu fonunu kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Sanat ve Moda Camiasına da Soruşturma Uzandı

Savcılık açıklamasında, eski bakanların isimleri paylaşılmazken, soruşturmaya dahil edilen 27 kişinin yalnızca kamu görevlileriyle sınırlı olmadığı, moda ve sanat dünyasından da bazı isimlerin şüpheliler arasında bulunduğu belirtildi. Bu gelişme, soruşturmanın çok yönlü bir boyuta ulaşabileceğinin sinyalini veriyor.

Meclis ve Yüksek Yargı Devrede

Dosyada adı geçen eski bakanlarla ilgili evraklar, Senegal Ulusal Meclisi’ne sevk edildi. Meclis’in ardından son sözü Yüksek Adalet Divanı söyleyecek. İlgili kişilerin yargılanıp yargılanmayacağına bu üst yargı organı karar verecek. Bu süreç, Senegal’de yolsuzlukla mücadelede hukuki mekanizmaların işlerliğini gözler önüne seriyor.