İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Elon Musk'ın başı belada: İnceleme başlatıldı

Elon Musk'ın başı belada: İnceleme başlatıldı

Twitter mahkemeye sunduğu belgelerde, Elon Musk hakkında 44 milyar dolar değerindeki satın alma anlaşmasındaki tutumu nedeniyle federal yetkililerin inceleme yürütüldüğünü belirtti.

Dünyanın en zengin insanı olan Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma süreci gündemdeki yerini koruyor. Bir süredir tartışılan konuyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Reuters’ın haberine göre, Twitter, mahkemeye sunduğu belgelerde, Elon Musk hakkında 44 milyar dolar değerindeki satın alma anlaşmasındaki tutumu nedeniyle federal yetkililerin inceleme yürütüldüğünü belirtti.

Belgelerde, Musk hakkında inceleme yürütüldüğü ifade edilse de, incelemelerin odağında tam olarak neyin olduğu ya da incelemelerin hangi makamlar tarafından yürütüldüğü yer almadı.


‘İSTENİLEN BELGELERİ TESLİM ETMEDİ’

Elon Musk’a anlaşmayı tamamlaması için Temmuz’da dava açan Twitter TWTR.N Tesla şirketinin TSLA.O avukatlarının istenilen belgeleri teslim etmediğini ve gerekçe olarak “soruşturma mahremiyetini” öne sürdüğünü söyledi.

Twitter, Eylül sonunda Musk’ın avukatlarının belgeleri “özel kayıt” olarak nitelendirerek alıkonmalarını talep ettiğini ifade etti. Belgelerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’na (SEC) gönderilen bir e-mail ve Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) gönderilen bir sunum yer alıyor.

Twitter’ın mahkemeye sunduğu belgelerde “Bu perdeleme oyunu artık sona ermeli” ifadesi yer aldı.

Musk’ın avukatı Alex Spiro, Reuters’a Twitter’ın mahkemeye sunduğu belgeleri “hedef şaşırtma” olarak niteleyerek ve “Federal inceleme altında olanlar Twitter yetkilileri” dedi. (Sözcü)