Nemer Esad ve Çete Üyeleri Lazkiye’de Yakalandı
Lazkiye’de Kapsamlı Operasyon
Suriye İç Güvenlik Güçleri, Lazkiye kentinde gerçekleştirilen operasyonda Suriye'nin devrik lideri Beşar Esad'ın kuzeni, suç örgütü üyesi ve uyuşturucu kaçakçısı Nemer Esad ile beraberindeki 3 çete üyesinin yakalandığını açıkladı. Operasyon kapsamında, ülkenin Lazkiye bölgesinde kapsamlı bir güvenlik operasyonu yürütüldüğü bildirildi.

Gözaltılar ve Baskın Detayları
İç Güvenlik İdaresi'ne bağlı Özel Görevler Birimi tarafından, Lazkiye kırsalındaki Kardaha bölgesinde düzenlenen baskında hiçbir can kaybı yaşanmadan Esad'ın yanındaki 3 diğer şüpheli de gözaltına alındı.
Nemer Esad’ın Suç Geçmişi
Suriye İç Güvenlik Güçleri'nin kaynaklarına göre, 1982 Kardaha doğumlu Nemer Esad yerel çevrelerde uzun süredir "mafya lideri" olarak tanınıyor. Kaynaklarda, Esad'ın adam kaçırma, hırsızlık, tecavüz ve silahlı çete kurma gibi çeşitli suçlardan iki kez idam ve üç kez müebbet hapis cezasına çarptırıldığı, ancak 1990'larda serbest bırakıldığı belirtildi.
Güvenlik Soruşturmaları ve Nüfuz
Yetkililer, savaş öncesi dönemde rejim içindeki bağlantılarını kullanarak bölgesinde nüfuz sahibi olan Esad'ın, devlet kurumlarının yeniden yapılandırılması süreciyle birlikte güvenlik soruşturmalarının hedefi haline geldiğini vurguladı.
