Hamas yetkilisi Nahid el-Fahuri, yakın gelecekte 4 İsrailli kadın askerin serbest bırakılması karşılığında 200 Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasını öngördüklerini belirtti.
İKİNCİ ESİR TAKASI NE ZAMAN?
Esirler Enformasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Filistinli direniş gruplarıyla İsrail arasındaki ateşkes ve esir değişimi anlaşmasının ikinci aşaması 25 Ocak Cumartesi günü başlayacak.
Esir Takası Anlaşması Detayları
Fahuri, Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılacak isimlerinin karşı tarafa iletilmesini ve karşılığında İsrail'in serbest bırakılacak Filistinli tutukluların listesini sunmasını beklediklerini belirtti. 26 Ocak Pazar günü gerçekleşecek takas kapsamında, her bir İsrailli asker için 30'u müebbet hapis cezasına çarptırılmış 50 Filistinli tutuklu serbest bırakılacak. Ayrıca, bazı serbest kalan Filistinli esirlerin Mısır'a gidebileceği bilgisi paylaşıldı.
İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes ve Esir Takası Anlaşması
Arabulucu ülkelerden Katar, 15 Ocak'ta İsrail ile Hamas arasında Gazze'de ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Anlaşma, 19 Ocak Pazar günü TSİ 12.15'te yürürlüğe girdi. Üç aşamadan oluşan ateşkes anlaşmasının ilk 42 gününde, İsrailli 33 esir ve 1900’ün üzerinde Filistinli esir serbest bırakılacak.
Hamas'ın İlk Adımı: 3 İsrailli Kadını Kızılhaç'a Teslim Etmesi
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, anlaşmanın birinci aşaması kapsamında 3 İsrailli kadını Kızılhaç ekibine teslim etti.