Yeni Birlik Gazetesi Dünya Hizbullah destekçileri havalimanına saldırdı: 23 asker yaralandı

Hizbullah destekçileri havalimanına saldırdı: 23 asker yaralandı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah destekçilerinin Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na yönelik saldırılarında 3'ü subay 23 asker yaralandı. Lübnan ordusu, protestocularla barışçıl çözüm için koordinasyon sağladı ancak güvenliği sağlamaya çalışan askerlere saldırıldı.

MUHABİR: Eray Aksoy

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nın yolunu kesmeye çalışan Hizbullah destekçileri ile Lübnan ordusu arasında yaşanan arbedede 3'ü subay 23 askerin yaralandığı bildirildi. Lübnan ordusu, havalimanı yolunu kapatmak isteyen göstericilerle koordinasyon sağlamaya çalışırken saldırıya uğradı. Göstericilerin askerlere ve askeri araçlara saldırısında yaralananların sayısı 26 olarak açıklandı.

Protestoların Sebebi ve Gelişimi

Hizbullah destekçileri, 13 Şubat'ta Tahran'dan Beyrut'a uçuşlara izin verilmemesi nedeniyle havalimanı yolunu trafiğe kapatmıştı. Lübnan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, güvenlik endişeleri sebebiyle bazı uçuşların geçici olarak ertelendiğini duyurmuştu. Bu durum, protestoların artmasına ve havalimanı çevresinde gerilimin tırmanmasına neden olmuştu.

UNIFIL Aracına Saldırı

Hizbullah destekçileri, 14 Şubat akşamında havalimanı yakınlarında Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) aracına saldırmıştı. Bu saldırıda barış gücünden bir komutan yardımcısı yaralanmıştı. Olayın ardından Lübnanlı yetkililer, havalimanı yolunu kapatmaya çalışanlara izin verilmeyeceği konusunda net açıklamalar yapmıştı.