İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya İngiltere'de elektronik kelepçe takılan sığınmacı hükümete dava açtı

İngiltere'de elektronik kelepçe takılan sığınmacı hükümete dava açtı

Ruanda'ya gönderilmek üzere seçildikten sonra İngiltere hükümeti tarafından elektronik kelepçe takılan bir sığınmacı hükümete dava açtı.

Independent'ya yer alan habere göre, hukuki nedenlerle adı açıklanmayan adam, Sudan ve Libya'da işkence gördükten sonra İngiltere'de kendisine "hayvan gibi" muamele edildiğini söyledi.

Bir psikiyatrik rapor, elektronik kelepçe takmaya zorlanmanın, sığınmacıda depresyon, anksiyete ve travma sonrası stres bozukluğu dahil olmak üzere zihinsel sağlığını kötüleştirdiğini ve kendine zarar verme ve intihar riskini artırdığını ortaya koydu.

Hukuk firması Duncan Lewis Solicitors'ta Kamu Hukuku Direktörü olan Ahmed Aydeed, The Independent'a, “İçişleri bakanının rüyası, insan ticareti ve işkenceden kurtulanların kabusuna dönüştü.

Müvekkillerimizin nihayet bu suç çetelerinden kaçtıktan sonra bile, hükümetimiz 7/24 gözetim yoluyla her hareketini izlemesini sağlıyorlar. Onların tek yapmak istediği hayatlarını yeniden inşa etmek" dedi.

Dava cuma günü açılacak ve Ruanda planı için seçilen göçmenlerle ilgili dördüncü Yüksek Mahkeme davası olacak.

Yargıçlar şu anda Priti Patel'in anlaşmasıyla ilgili ikinci yasal itirazı dinliyorlar ve bu ve önceki bir davayla ilgili kararlarını bu ay içinde vermeleri bekleniyor.

İlk dava Eylül ayında Care4Calais, Detention Action ve PCS sendikası tarafından başlatılırken, göçmenlerin verilerinin kullanımına ilişkin üçüncü bir dava da devam ediyor.