The New York Times’ın aktardığı habere göre, ABD’li üst düzey savunma yetkilileri İran’ın birçok füzesini yedekte tuttuğunu belirtti. İran ordusunun, ABD ve İsrail’in saldırılarına rağmen hava savunma ve radar sistemlerini hedef almak için hazırlık yaptığı ifade edildi.
Pentagon’un Endişeleri
ABD savunma yetkilileri, İran’ın tüm füze fırlatma alanlarına ilişkin net bir bilgiye sahip olunmamasından endişe duyuyor. Bu durum, Pentagon’un bölgedeki potansiyel saldırılara karşı önlem planlarını etkilemekte.
Füze Kapasitesi ve Hedefler
Johns Hopkins Üniversitesi’nden İran uzmanı Vali Nasr, İran’ın ABD envanteri tükendikten sonra bile ABD birlikleri, varlıkları ve müttefiklerini hedef alabilecek füze fırlatma kapasitesine sahip olduğunu belirtti. İran’ın kısa sürede taktiklerini uyarlayarak ABD’nin savunma sistemlerinden ders çıkardığı ifade edildi.
11 Günlük Çatışma Raporu
Çatışmaların başlamasından bu yana geçen 11 günde, İran’ın önemli ABD hava savunma ve radar sistemlerine yönelik operasyonlar düzenlediği öne sürüldü. ABD askeri yetkilileri, İran’ın taktikleriyle uyum sağlayamadığını, ancak yaylım ateşine karşı hayatta kalmanın Tahran için önemli olduğunu belirtti.