Yeni Birlik Gazetesi Dünya İspanya'da kayak merkezinde telesiyej kazası: En az 30 kişi yaralandı

İspanya'da kayak merkezinde telesiyej kazası: En az 30 kişi yaralandı

Astun Kayak Merkezi'ndeki telesiyej kazasında en az 30 kişi yaralandı. 9 kişinin durumu ağır. Başbakan Sanchez olayla ilgili Aragon hükümetine destek sözü verdi. Kayak merkezi geçici olarak kapatıldı.

Aragon özerk yönetim hükümeti Acil Durumlar Genel Müdürü Miguel Angel Clavero, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, Astun Kayak Merkezi'ndeki telesiyej hattında geri dönüş makarasında oluşan arızadan dolayı kablolarından birinin koptuğunu ve telesiyejlerden bazılarının düştüğünü duyurdu.

Yaralı Sayısı Artıyor

Yetkililer, kazada en az 30 kişinin yaralandığını, helikopter ve ambulanslarla çevredeki hastanelere nakledilen yaralılardan 9'unun durumunun ağır olduğunu belirtti.

Kayak Merkezi Kapatıldı

Kazanın ardından kayak merkezi geçici olarak kapatıldı.

Başbakan Sanchez'den Açıklama Geldi

Başbakan Pedro Sanchez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Astun istasyonundaki kaza haberi hepimizi derinden etkiledi. Aragon özerk yönetim hükümeti başkanı Jorge Azcon ile konuştum ve hükümetimiz adına yaralılara yardım için tüm desteğimizi verdiğimizi ilettim. Tüm sevgimiz yaralılar ve aileleri ile birlikte" ifadelerini kullandı.