Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Tel Aviv’deki Ben-Gurion Havalimanı’na inişinin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu tarafından resmi törenle karşılandı. Netanyahu, uçaktan inen Modi’yi “Hoş geldin dostum. Burada olmanız harika. Konuşacak çok şeyimiz var.” sözleriyle karşıladı.
Savunma ve Teknoloji İşbirliği
Modi’nin ziyareti kapsamında, İsrail Başbakanı Netanyahu ile savunma, yüksek teknoloji, yapay zeka ve kuantum gibi çeşitli alanlarda işbirliğinin ele alınması bekleniyor. İki liderin 2017’den bu yana ilk kez karşı karşıya geldiği resmi görüşmelerde, stratejik ve çok yönlü işbirliği konuları gündemde olacak.
Modi, ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, Hindistan ile İsrail arasındaki bağların ve ikili ilişkilerin çok yönlü yapısı konusunda Netanyahu ile aynı fikirde olduğunu belirtti.
Yeni İttifak Ekseni Görüşmeleri
Ziyaretin bir diğer gündem maddesi ise Netanyahu’nun dile getirdiği Akdeniz ve Orta Doğu’daki düşman görülen taraflara karşı oluşturulması planlanan yeni “ittifak ekseni” oldu. Hindistan Başbakanı Modi, ziyareti öncesinde Netanyahu’nun bu planına destek verdi. Netanyahu, oluşturulması planlanan ittifak ekseninin detaylarını ilerleyen günlerde açıklayacağını bildirdi.