İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Karayipler’de tansiyon yükseliyor: Maduro’dan sert açıklama!

Karayipler’de tansiyon yükseliyor: Maduro’dan sert açıklama!

Maduro, ABD’nin Karayipler’de Venezuela’ya karşı yeni bir savaş planladığını iddia etti. İşte detaylar...

MUHABİR: Eray Aksoy

ABD-Venezuela Gerilimi Tırmanıyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin Karayipler’de askeri yığınak yaparak ülkesine karşı savaş hazırlığında olduğunu öne sürdü. Maduro, “Bir daha asla savaşa karışmayacaklarına söz vermişlerdi ama şimdi bizlerin engelleyebileceği yeni bir savaş uyduruyorlar” dedi.

ABD’nin Karayipler’deki Hareketliliği

ABD Başkanı Donald Trump, Latin Amerika kökenli uyuşturucu kartelleriyle mücadele amacıyla ordunun daha etkin kullanılmasını talep etmişti. Ağustos sonunda ABD, Venezuela açıklarına denizaltı ve savaş gemilerinden oluşan bir donanma gönderdi. ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, ordunun Venezuela’da rejim değişikliği de dahil operasyonlara hazır olduğunu açıklamıştı.

Venezuela 4,5 Milyon Milisiyle Hazır

Maduro ise ülkede 4,5 milyon milis gücünü seferber ettiğini ve herhangi bir saldırıyı püskürtmeye hazır olduklarını söyledi. Venezuela’nın koka yaprağı üretiminden arındırılmış bir ülke olduğunu belirten Maduro, ABD’nin suçlamalarını abartılı ve tamamen asılsız olarak nitelendirdi.

Uluslararası Tepkiler

ABD’nin Venezuela açıklarında bazı tekneleri “uyuşturucu kaçakçılığı” gerekçesiyle hedef alması, uluslararası kamuoyunda eleştirilere yol açtı. Yapılan saldırıların “uluslararası hukuka aykırı” olduğu savunuldu.

Maduro’dan Sert Uyarı

Venezüella Devlet Başkanı, ABD halkını da mesajlarına dahil ederek, “Acaba Vietnam’daki gibi başka bir savaş mı istiyorlar?” sorusunu yöneltti. Karayipler’deki gelişmeler, bölgedeki tansiyonu artırıyor.