İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Katolik Kilisesi’nde Eşitlik Çağrısı:“Kadınlar da Papa Olabilir”

Katolik Kilisesi’nde Eşitlik Çağrısı:“Kadınlar da Papa Olabilir”

Roma'da kadınlar, Katolik Kilisesi'nde eşitlik talebiyle pembe dumanlı bir protesto düzenledi. Eylem, cinsiyet eşitliği ve kadınların kilise liderlik pozisyonlarına erişimini vurguladı. Kadın hakları savunucuları, Kilisenin bu konuda reform yapmasını istiyor.

Roma'da Kadınlardan Pembe Dumanlı Protesto: Katolik Kilisesi'nde Eşitlik Talebi

Vatikan'da yeni Papa'nın seçilmesinin ardından, Roma'da bir grup kadın, Katolik Kilisesi'nde cinsiyet eşitliği talebiyle dikkat çekici bir protesto düzenledi. Sistine Şapeli'nin bacasından yükselen geleneksel beyaz dumanın hemen ardından, kadın hakları savunucuları pembe duman salarak, kadınların kilise hiyerarşisinde daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı.

Protestocular, "Kadınların dışlanması günahtır" ve "Kadınlar da papa olabilir" gibi sloganlarla, Katolik Kilisesi'nde kadınların liderlik pozisyonlarına erişiminin önündeki engellere dikkat çekti. Eylem, kadınların kilise yaşamındaki rollerinin genişletilmesi ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması çağrısıyla gerçekleşti. 

Bu protesto, Katolik Kilisesi'nde kadınların liderlik rollerine erişiminin uzun süredir tartışma konusu olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Kadın hakları savunucuları, kilisenin cinsiyet eşitliği konusunda daha kapsayıcı bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini belirtiyor.

Katolik Kilisesi'nin mevcut yapısında, kadınların rahibe olmasına izin verilse de, piskopos veya papa gibi yüksek rütbeli pozisyonlara atanması mümkün değil. Bu durum, kadınların kilise içindeki temsilinin sınırlı kalmasına ve cinsiyet eşitliği taleplerinin artmasına neden oluyor.

Roma'daki pembe dumanlı protesto, Katolik Kilisesi'nde cinsiyet eşitliği konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Kadın hakları savunucuları, kilisenin liderlik pozisyonlarında kadınlara da yer vermesi gerektiğini savunarak, bu yönde reform çağrılarını sürdürüyor.